2008-06-10

Torö - sun & fun

packade grejerna på alnäs kl 09, då var tommy ute med full speta i nåt runt 5 kvadrat. glad i hågen rullar man mot torö, men ju längre söderut man kom desto mindre blåste det. jaja, det kan inte gå fel på en sån prognos lugnar man sig: "tisdag fm SV 10-14m/s, em VSV 12-16m/s". väl framme hade det precis börjat blåsa enligt folk på plats och vågorna på gränsen till obefintliga. hejar på några i det vanliga torö-gänget, riggar 5,3 å tar det lugnt. kollar in masse som sticker ut med 5,3, verkar ha full power, bara lägga på 4,7:an på en gång för min del alltså - den funkade perfekt hela dagen även om vinden gick lite upp och ned.

det blev en mycket härlig sommardag med ovanligt lågt vatten och face på blott 1-1,5 meter, vilket betydde ridning långt in och en del nya spännande stenar att ha koll på. mycket trevligt folk på plats, till min förvåning såg man plantan irra runt bland tallarna utan grejer, lånade ut mitt kit en stund till fd halmstadpöjken som fick sin första smak på ett snällt torö.

vid 18-tiden (eller nåt) kom ett vrid till rak väst och helt plötsligt lite äkta torö-magi med en lätt sjunkande sol och klockren vinkel på små goda vågor. kom på att jag var bjuden på fotbollsmiddag, det blev donken och 160km/h med P4 - hann nästan hem till bloken för avspark sverige-grekland och en ibra som levererade. inte för att det kändes så viktigt med en surfsliten lekamen och solbränd näsa men ändå...

Inga kommentarer: